Het schoon houden van uw motorfiets.

Wij van Dutch Dream Bikes weten als geen ander wat voor gigantisch verschil het uiterlijk van een motorfiets kan maken. Hierbij is het dus ook van belang dat jou motorfiets schoon is. Maar is dit alleen mooier of is dit ook echt beter van jou motorfiets ??. En is dit hoe kan je dit het beste doen ?

Aller eerst is het van belang om te kijken naar de momenten waarop u uw motorfiets gebruikt. Een motorfiets die vaker in iet wat slechtere weersomstandigheden heeft moeten opereren zal ook vaker moeten worden schoon gemaakt voor het behoud van een perfect uiterlijk. Een motorfiets die enkel de zon zal zien zal weliswaar met wat mindere intervallen nog steeds regelmatig moeten worden schoongemaakt. Ondanks dat een motorfiets die enkel bij betere weersomstandigheden word bereden geen regen zal zien zijn er alsnog andere factoren waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij zaken waardoor uw motorfiets vies kan worden zoals vliegen en andere insecten of simpelweg vuil van het rijden zoals stof.

Met betrekking tot het schoonmaken van uw motorfiets zelf zijn er enkele vrij eenvoudige stappen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw motorfiets weer zal glimmen als nooit te voren.

Als eerste is het handig om je motor schoon te spoelen met water. Er is al heel wat vuil wat vrijwel direct los zal komen. Ook zal schoonmaak middel overal beter inwerken omdat het door met behulp van het water meer verspreid waardoor het schoonmaak middel veel beter op lastig bereikbare plaatsen kan komen op uw motorfiets.

Hierna is het handig om een sopje te maken met schoonmaak middel dat uitsluitend bedoelt is voor het wassen van motorfietsen. Het is ook aan te raden om uw motorfiets in te spuiten met dit schoonmaak middel.
Let hierbij wel heel goed op wat voor schoonmaak middel u gebruikt.
Iets zoals normale keuken ontvetter zoals Dasty werkt goed voor het schoonmaken maar kan op verschillende materialen zoals plastic bijvoorbeeld vlekken achterlaten omdat het te agressief is en zal inwerken op dit materiaal zelf. Bij vele soorten schoonmaak middel voor motoren is bij de ontwikkeling ervan hier al rekening mee gehouden. Dit maakt het essentiële verschil wat een normaal soort schoonmaak middel doet onderscheiden van producten die enkel zijn bedoeld voor bij het schoonmaken van motoren.

Gebruik bij het schoonmaken edele schoonmaak attributen zoals een zachte spons. Met slechts een simpele spons zoals u kent van uw keuken kunt u al een heel eind komen maar let hierbij wel goed op. Bij sponsjes die over het algemeen worden gebruikt in een keuken zit vaak ook een schuurkant. De schuurkant van deze spons is echter schadelijk voor de lak en afwerking van uw onderdelen en kan vrijwel nooit gebruikt worden bij het reinigen van een motorfiets. Voorkom problemen en gebruik daarom ook nooit de schuurkant van een schuurspons indien dit de spons is die u gebruikt !
Naast dit is het ook van belang om na het in te smeren van uw motorfiets het schoonmaak middel niet te lang in te laten drogen maar redelijk snel weer af te spoelen. Zelf met het gebruik van schoonmaak middelen die bedoelt zijn voor bij het schoonmaken van motorfietsen kan het laten opdrogen en intrekken vlekken veroorzaken. Uit onze ervaring blijkt dat het bij producten die bedoelt zijn voor motorfietsen geen permanente vlekken achterlaat aangezien dit vaak met water en wat poets werk alsnog verwijderbaar blijkt.

Het schoonmaak middel zelf is tevens ook niet bedoelt om in te weken in alle materialen maar is enkel bedoelt voor het verwijderen van vuil dat met met het spuiten van water niet los komt of schoon wordt. Het is ook niet meer als normaal dat Met enkel water de motorfiets niet schoon wordt. Veel vuil hecht namelijk aan uw motorfiets. Dit is ook een van de redenen waarom u uw motorfiets regelmatig grondig schoon moet maken. Vuil dat niet tijdig verwijderd wordt zal hierdoor gaan inwerken op uw lak of onderdelen en zal naast imperfecties ook doen lijden tot het verweren van uw motorfiets. Zaken zoals schroefjes en boutjes kunnen hierdoor ook verslechteren in hun staat en zullen qua kleur eenvoudig te onderscheiden zijn van een nieuw exemplaar door de kleur en staat ervan. Zo zal op de lange duur het verschil tussen een iet wat oudere motorfiets en gloed nieuwe motorfiets eenvoudig zichtbaar zijn. Maar naast dit zal ook het verschil tussen een altijd perfect gereinigde en een minder goed gereinigde motorfiets eenvoudig zichtbaar zijn.

Zelfs met een hoge drukspuit zal je nooit een motorfiets volledig schoon krijgen. Ook is een hogedrukspuit te agressief om te gebruiken bij motoren en daarom niet een ideale keuze. Het is ook mogelijk om onderdelen zoals de wiellagers of bekabeling te beschadigen of zelfs kapot te spuiten met behulp van een hoge drukspuit.

Voor bij het schoonmaken van de velgen is het handig om gebruik te maken van een paddock. Een paddock zorgt ervoor dat het achterwiel van een motorfiets los komt van de grond.
Hierbij is het ook veel eenvoudiger om de ketting en tandwielen van deze motorfiets schoon te maken.
Het schoonmaken van de ketting en tandwielen zorgt ook voor een ander groot voordeel.
Het goed onderhouden hiervan helpt namelijk met het voorkomen van onnodige slijtage.
Bij te weinig vet op uw ketting en tandwielen zullen uw ketting en tandwielen vroegtijdig verslijten.
Een veel gemaakte fout is echter het onnodig invetten van de ketting.
Te veel vet zorgt namelijk voor de ophoping van vuil zoals zand en modder op dit vet waardoor dit resulteert in een soort zwarte drek. Dit zal op meerdere plaatsen gaan ophopen. Ook is dit een van de redenen waarom enkel het vetten van de ketting niet voldoende is.
De ketting dient echt eerst gereinigd te worden voordat de ketting opnieuw word ingevet.

Voor het reinigen van uw ketting zijn er vele verschillende middelen die hierbij gebruikt kunnen worden. Deze middelen zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Naast deze middelen zijn er ook vele verschillende tools die gebruikt kunnen worden.
Denk hierbij aan alles van borsteltjes, sponsjes of zelfs polijst apparaten.

Wij van Dutch Dream Bikes kunnen u eenvoudig met onze expertise en kennis helpen bij het showroom klaar krijgen van uw motorfiets. Afhankelijk van de huidige staat van uw motorfiets kunnen wij in slechts enkele uren uw motorfiets weer ongekend mooi maken.